Învățare

loading ...

Comunitate

loading...

Manifest/are

loading...
 

Albumul amintirilor de toamna

luni, 9 septembrie 2013

Printre proteste pentru Rosia Montana, caini maidanezi, copii neajutorati si oameni tristi, mi-am amintit cu mahnire ca traiesc cea mai frumoasa perioada a anului. Toamna! Toamna si minunatele sale culori... brize tomnatice, geruri usoare de ingheata doar varful nasului. Acea toamna care aduna pasarile calatoare in stoluri ce pornesc spre tarile calde, ce aduna scolarii in uniforme defiland pe strazi si in tramvaie. Dulcea toamna cu mere coapte si aromate cu putina miere de flori de camp. Septembrie si ai sai fluturi maronii, tomnitele, apusuri aurii, nori pufosi, miros de frunze uscate, fosnete de pasi in parcuri reci si inserari timpurii.
Astazi m-am rasfatat cu amintiri frumoase ale  lui septembrie din anii trecuti. Am revazut poze, mi-am retrait aniversarile si inceputurile de scoala, de drumuri si planuri creeate pe termen lung.
M-am amuzat, am chicotit copios alaturi de oameni dragi cu nume de Marii, am petrecut timp frumos alaturi de oameni frumosi.

Spre seara, am mers la un spectacol pe care il asteptam de mult timp, Alegria. Cirque du Soleil si enumele pe care il au pentru show-urile oferite, originalitatea, povestea de pe scena si din spatele cortinelor sunt lucrurile care m-au facut sa imi cumpar biletul. Senzatia ca traiesc o poveste cu ei pe scena, entuziasmul copiilor de langa mine, bucuria oamenilor simpli si zambetele aduse pe chipul celor aproape 1000 de oameni din sala, chiar si pentru cele doua ore de spectacol, m-au convins sa revin ori de cate ori voi avea ocazia.
Uitam ca asta este cel mai frumos mod de a trai. Uitam ca suntem pe acest pamant, in aceasta forma, cu acest nume, numai o data! Suntem usor de intristat si mai greu de multumit. Dar viata e mult mai gingasa cand oferim o bucurie, fie si sub forma unui simplu zambet. Eu asta am primit de la spectacol, multe zambete, de la  oameni, de la artisti, de la copii...si e o senzatie unica, o amintire speciala trecuta in albumul amintirilor de septembrie, la loc de cinste.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu